Capsanem

Teaduslik nimi:
Steinernema carpocapsae
Tüüp:
Looduslik vaenlane
Kasulik organism:
Kasulikud nematoodid
Tavanimetus:
Entomopatogeensed nematoodid
  • Erinevate kahjurputukate tõrjeks kasvuhoone- ja välikultuuridel

  • Efektiivne laias temperatuurivahemikus

  • Väga hästi lahustuv, pika säilivusajaga biolagunev koostis

  • Erinevate kahjurputukate tõrjeks kasvuhoone- ja välikultuuridel

  • Efektiivne laias temperatuurivahemikus

  • Väga hästi lahustuv, pika säilivusajaga biolagunev koostis

Otstarve

Otstarve

Capsanemi saab kasutada erinevate kahjurputukate bioloogiliseks tõrjeks kasvuhoone- ja välikultuuridel. See on efektiivne laias temperatuurivahemikus. Capsanemi võib kasutada ka lehtede töötlemiseks.

Kahjurid

  • Röövikud (Lepidoptera): Tomati-kaevandikoi (Tuta absoluta); Euroopa piprakoi (Duponchelia fovealis); Pukspuuleedik (Cydalima perspectalis); Jõhvika vööuss (Crambus hortuellus); Öölane: uitöölased (Spodoptera spp.); Puuvillaöölane (Spodoptera littoralis); Maisiöölane (Helicoverpa spp.); Tomatiöölane (Chrysodeixis chalcites); Varreöölane (Agrotis spp.); Lina-tähtöölane (Autographa gamma)
  • Mardika vastsed (Coleoptera): Colorado kartulimardikas (Leptinotarsa decemlineata); Lamepea juuresüsiklane (Capnodis tenebrionis)
  • Kärbsevastsed (Diptera): Kaldakärbsed (Scatella spp.); Sääriksääsklased (Tipula spp.)
  • Putukad (Hemiptera): Tomatiputukas (Nesidiocoris tenuis); Vahtra-noolöölane (Corythucha ciliata)
  • Kaerasorilased: Euroopa kaerasorilane (Gryllotalpa gryllotalpa); Ameerika kaerasorilased (Neoscapteriscus spp.)
Kuidas see toimib

Kuidas see toimib

Toimimisviis

Nematoodid sisenevad kahjurisse ja vabastavad sümbiootilised bakterid kahjuri kehaõõnde. Need bakterid muudavad peremeeskoe toiduallikaks, millel nematoodid toituvad, arenevad ja paljunevad peremeesorganismis. See tapab kahjuri mõne tunni kuni päeva jooksul pärast nakatumist.

Visuaalne efekt

Nakatunud kahjureid on üldiselt raske leida. Nakatunud lehekahjurid kukuvad lihtsalt maapinnale. Juurevööndis muutuvad nakatunud kahjurputukad kollaseks kuni pruuniks, kuid neid võib kiire lagunemise tõttu olla raske leida.

Toote tehnilised andmed

Toote tehnilised andmed

Pakendi suurus
  • 50 miljonit – 2 kotikest 25 miljonist.
  • 500 miljonit – 2 kotikest 250 miljonist kastis.
  • 2500 miljonit – 10 kotikest 250 miljonist kastis.
Arenguetapp Nakkusohtlikud kolmanda järgu vastsed (L3).
Kontsentratsioon 86% Steinernema carpocapsae – 14% inertne biolagunev kandja.
Kasutusjuhendid

Kasutusjuhendid

Ettevalmistamine

  • Võtke kotikesed karbist välja ja hoidke neid 30 minutit toatemperatuuril
  • Tühjendage kotikeste sisu ämbrisse, mis sisaldab vähemalt 2 liitrit vett kotikese kohta (vee temperatuur: 15–20 °C/59–68 °F)
  • Segage korralikult läbi ja jätke sisu viieks minutiks ligunema
  • Segage uuesti ja valage ämbri sisu pooleldi täidetud pritsimispaaki (välja arvatud paagis segamisel ühilduva tootega)
  • Säilitage segu segamine paagis (nt tsirkulatsioonipumbaga)
  • Täitke pritsimispaak vajaliku koguse veega
  • Kui paagis segatakse kokkusobiva tootega, lisage Capsanem täielikult täidetud paagi lõpus
  • Kandke peale kohe pärast pihustuslahuse valmistamist

Kasutamine

  • Nematoodid saab peale kanda kastekannu, õhupritsi, sprinklersüsteemi, seljakotipihustiga või sõidukile paigaldatud pihustusseadmega
  • Ummistumise vältimiseks tuleks eemaldada kõik filtrid, eriti kui need on peenemad kui 0,3 mm (50 silma)
  • Kasutage maksimaalset rõhku 20 baari/290 psi (düüsil)
  • Pihustusdüüsi ava peab olema vähemalt 0,5 mm (500 mikronit – 35 võrgusilma) – eelistatavalt suure voolukiirusega koonusdüüside tüübid
  • Nematoodide vajumist pritsimispaagi põhja tuleb vältida pideva segamisega
  • Vältige tsentrifugaal- või kolbpumpadega varustatud pihusteid
  • Veepaagi temperatuur ei tohi ületada 25 °C/77 °F ja pH peab olema vahemikus 4 kuni 8
  • Jaotage pritselahus ühtlaselt mullale/keskmisele pinnale

Kasutamine niisutussüsteemide kaudu:

  • Soovitatavad on survekompenseeritud niisutussüsteemid. Kui see pole saadaval, on soovitatav kasutada pihustamist või piserdamist. Dosatroni/Venturi süsteemide kaudu sisestamiseks võtke konkreetse nõu saamiseks ühendust kohaliku esindajaga
  • Pihustage lahus kohe pärast valmistamist ja lühikese aja jooksul. Ärge hoiustage segatud suspensioone

Annus

Capsanemi kasutatakse tavaliselt pinnasele kandmisel annuses 250 000 kuni 500 000 nematoodi 1 m2 kohta ja lehtede töötlemisel 1 kuni 3 miljonit nematoodi liitri kohta (pealekandmine äravoolamiseks). Lisateabe saamiseks vaadake alati toote etiketti.

Ajastus

Ajastus ja sagedus sõltuvad kahjuriliigist ja taime keskkonnast (suhteline õhuniiskus, mulla niiskus ja temperatuur). Parima kasutusviisi leidmiseks konsulteerige Kopperti nõustajaga või Kopperti toodete tunnustatud edasimüüjaga.

Keskkonnatingimused

  • Steinernema carpocapsae on aktiivne temperatuuril 14–34 °C/57–93 °F, kuid selle toime on parim temperatuuril 19–31 °C/66–88 °F
  • Pinnase või õhu temperatuur alla 5 °C/41 °F ja üle 35 °C/95 °F võib olla surmav
  • Nematoodid on tundlikud ultraviolettkiirgusele; ärge kasutage neid otsese päikesevalguse käes
  • Mulla niiskusesisaldust tuleb hoida kõrgel mitu päeva pärast pealekandmist. Võimaluse korral niisutage saaki enne ja vahetult pärast pealekandmist
  • Lehtedele kandmise korral pihustage Capsanemi kui suhteline õhuniiskus ületab mitu tundi pärast töötlemist 75%
  • Abiaine ja/või kuivatusvastase/niisutava aine lisamine võib olla kasulik. Küsige lisateavet oma Kopperti esindajalt/müüjalt
  • Pihustage õhtul (või mõnel juhul hommikul), võimaldades nematoodidel töötada mitu tundi optimaalses temperatuuri ja niiskuse vahemikus, nagu eespool kirjeldatud

Kõrvaltoimed ja kokkusobivus

  • Pestitsiididel võib bioloogilistele lahustele olla otsene või kaudne mõju
  • Paagis segamise üldreeglina lisage nematoodid alati täielikult täidetud paaki, mis sisaldab kokkusobivat toodet
  • Toode on ohutu enamike kasulike putukate ja lestade jaoks, kuid võib mõnele mõju avaldada, kui nad puutuvad kokku lehtedele manustatavate nematoodidega

Kontrollige Kopperti kõrvaltoimete andmebaasi või võtke nõu saamiseks ühendust kohaliku esindajaga.

Toote käsitsemine

Toote käsitsemine

Hoiustamisaeg pärast toote kättesaamist

Vaadake kõlblikkusaega karbilt. Keskmiselt säilib toode 2–3 kuud.

Hoiustamise temperatuur

Hoidke külmkapis temperatuuril 2–6 °C/35–43 °F, ventileeritavas külmkapis/külmas ruumis.

Hoiustamistingimused

Kättesaamisel võtke karbid isoleerivast tarnepakendist välja. Hoidke kuni kasutamiseni pimedas ventileeritavas külmkapis/külmas ruumis.

Allalaaditavad failid

Allalaaditavad failid

Kehtivad Kopperti (Koppert B.V ja/või tema tütarettevõtte) tingimused. Kasutage ainult tooteid, mis on teie riigis/osariigis ja põllukultuuri jaoks lubatud. Järgige alati kohalikes tootega seotud eeskirjades kindlaks määratud tingimusi. Koppert ei vastuta lubamatu kasutamise eest. Koppert ei vastuta kvaliteedi halvenemise eest, kui toodet on hoiustatud soovitatust kauem ja/või valedes tingimustes.

Kas vajate abi?